Доступність посилання

ТОП новини

Трамп підтримує пропозицію екс-радника Флінна щодо свідчень в обмін на імунітет


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп підтримує пропозицію колишнього свого радника з питань національної безпеки щодо надання свідчень про контакти з Росією в обмін на імунітет від кримінального переслідування.

«Майк Флінн має попросити імунітету під час цього полювання на відьом (виправдання за великі виборчі втрати) ЗМІ і демократів в історичних пропорціях», – зазначив Трамп 31 березня у Twitter.

Звільнений з посади радника президента США з національної безпеки Майкл Флінн заявив, що готовий свідчити перед комітетами Конгресу в обмін на імунітет від судового переслідування. Конгресмени планують заслухати свідчення екс-радника в межах розслідування потенційних зв’язків із Росією членів виборчої кампанії Дональда Трампа.

Адвокат Флінна Роберт Кельнер 30 березня сказав, що його підзахисному «безумовно, є що сказати, і він дуже хоче це розповісти, тільки-но дозволять обставини». Ці коментарі оприлюднені після статті у виданні The Wall Street Journal, що Флінн готовий поговорити з ФБР і учасниками розсліування в Конгресі в обмін на імунітет від судового переслідування.

ФБР і комітети з розвідки Палати представників і Сенату розслідують зв’язки Флінна з Росією. У ширшому розумінні йдеться про з’ясування Конгресом імовірного втручання Росії в президентські вибори 2016 року і будь-яких зв’язків між кампанією Трампа і Кремлем.

У лютому президент США Дональд Трамп звільнив свого радника з питань національної безпеки Майкла Флінна, заявивши, що цей чиновник ввів в оману віце-президента Майка Пенса та інших офіційних осіб Білого дому про зміст своїх розмов із послом Росії в США. Також є документи, що Флінн до виборів президента США отримав близько 67 тисяч доларів від російських компаній.

XS
SM
MD
LG