Доступність посилання

ТОП новини

Посольство: Україна і Канада підписали угоду про співпрацю у сфері оборони


Посольство України в Канаді заявляє, що 3 квітня в Оттаві міністр оборони України Степан Полторак й міністр оборони Канади Харджит Сейджан підписали угоду про співробітництво у сфері оборони.

«Підписання домовленості – важливе для військової співпраці та сприятиме налагодженню практичних контактів із представниками оборонної промисловості Канади. Це дозволить покращити забезпечення ЗС України сучасною військовою технікою та озброєнням», – після підписання угоди заявив міністр оборони України Степан Полторак, якого цитує прес-служба посольства.

За словами посла України Андрія Шевченка, домовленість визначає п’ять пріоритетних напрямків співпраці, а саме – оборонні дослідження, матеріальне забезпечення, логістика, оборонна політика і військова освіта.

За інформацією посольства України, військові обговорюють нові шляхи співпраці – зокрема, спільний аналіз українського досвіду гібридної війни, поновлення регулярних політично-військових консультацій.

У березні Канада продовжила до 2019 року військову тренувальну місію UNIFIER у складі близько 200 канадських військових. Канада підтримує політику санкцій та спільного міжнародного тиску на Росію.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути російські «добровольці».

За останніми даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей, поранені понад 22 тисячі серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів.

XS
SM
MD
LG