Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони стурбовані планами Білорусі і Росії провести військові навчання восени 2017 року


Російські військові беруть участь у навчаннях, 19 березня 2015 року
Російські військові беруть участь у навчаннях, 19 березня 2015 року

У Міністерстві оборони України стурбовані планами провести навчання збройних сил Росії та Білорусі «Захід–2017» восени цього року. Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак у ході зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Роуз Ґоттемоллер.

«Обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Крім того, неабияку стурбованість викликають спільні стратегічні навчання збройних сил Росії та Білорусі «Захід–2017», які відбудуться восени цього року», – сказав Руснак, якого цитує прес-служба міністерства.

Раніше президент Литви Даля Ґрібаускайте заявила, що країни Балтії будуть домагатися додаткових заходів безпеки від США і НATO через масштабні військові навчання російських і білоруських збройних сил на території Білорусі під назвою «Захід–2017».

У 2017 році в Білорусі відбудуться спільні з Росією військові маневри «Захід–2017», проте подробиць щодо цих навчань немає.

Після анексії Росією Криму на частині Донбасу почався збройний конфлікт, який триває досі. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків, Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG