Доступність посилання

ТОП новини

В «Укрзалізниці» пояснили блокування поїздів біля Баришівки непорозумінням влади з місцевим автоперевізником


В «Укрзалізниці» у середу повідомили, що блокування вранці залізничного руху на станції Баришівка Київської області стало наслідком непорозуміння між Київською обладміністрацією та місцевим автоперевізником щодо підвищення тарифів на автоперевезення. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«Сьогодні водії маршрутних таксі частково не вийшли в рейси. Усі пасажири маршрутних таксі перейшли на залізничну станцію, намагаючись виїхати в годину пік приміським електропоїздом «Яготин – Київ». Однак через надмірну кількість охочих сісти в поїзд він не зміг усіх вмістити. Через це обурені люди оточили поїзд, вийшли на колії, тим самим заблокували його рух», – пояснили в «Укрзалізниці».

У відомстві зазначили, що залізничники відновили рух поїздів на станції о 08:45.

«Для максимального забезпечення перевезень пасажирів на цьому напрямку регіональна філія «Південно-Західна залізниця» найближчим часом розгляне можливість збільшення кількості вагонів в деяких електропоїздах», – заявили в «Укрзалізниці».

Крім того, повідомляється, що через інцидент на станції Баришівка вибилися з графіку інші поїзди, серед яких і швидкісні «Інтерсіті+».

Раніше сьогодні у соцмережах з’явилося повідомлення про те, що у середу вранці «пасажири», яких потім в «Укрзалізниці» назвали сторонніми особами, заблокували залізничні колії, протестуючи проти скорочення числа вагонів у приміських електропотягах. Повідомлялося, що люди влаштували таким чином протест проти того, що електричка, яка щоденно вранці вирушає до Києва, мала у своєму складі меншу кількість вагонів, ніж зазвичай, через що не всі пасажири змогли скористатися транспортом.

За даними «Укрзалізниці», у ранковий час з 4-ї до 8-ї години зі станції Баришівка відправляється чотири приміські поїзди – о 4:31, 5:56, 6:29 та 7:32.

XS
SM
MD
LG