Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО повідомив про двох загиблих українських воїнів


Зранку 23 квітня штаб української воєнної операції повідомив про загибель двох українських військових. У зведенні, яке охоплює події минулої доби, йшлося про одного загиблого і трьох поранених, згодом з’явилося повідомлення про те, що «внаслідок обстрілу опорного пункту підрозділу однієї з механізованих бригад, особовий склад якого виконує бойові завдання неподалік Авдіївки, загинув військовослужбовець Збройних сил України». «На даному напрямку противник застосовував 120-міліметрові міномети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», – додали в штабі.

Упродовж доби 22 квітня українські військові нарахували 46 обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Згідно з повідомленням штабу АТО, з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів сепаратисти відкривали вогонь по опорних пунктах поблизу Авдіївки, шахти «Бутівка», Верхньоторецького та Луганського на Донецькому напрямку. Обстріли фіксувалися й на інших напрямках, вказує штаб.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах околиць Горлівки та Донецька, в угрупованні «ЛНР» повідомляють про бойові дії в районі міст Первомайськ, Кадіївка та Ірміне.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

12 квітня у ході засідання в Мінську Тристороння контактна група підтвердила свою прихильність рішенню щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні Великодніх свят.

XS
SM
MD
LG