Доступність посилання

ТОП новини

Франція: на президентських виборах фіксують високу явку


Ємманюель Макрон з дружиною на виборчій дільниці, Париж, 23 квітня 2017 року
Ємманюель Макрон з дружиною на виборчій дільниці, Париж, 23 квітня 2017 року

У Франції кандидати на посаду президента 23 квітня проголосували на своїх виборчих дільницях.

Кандидат від руху ««Нескорена Франція» Жан-Люк Меланшон проголосував у 10-му окрузі Парижа. Крайня права Марін Ле Пен голосувала у місті Енен-Бомон. Кандидат від республіканців Франсуа Фійон проголосував у мерії восьмого округу Парижа. Засновник руху «На марші» Емманюель Макрон вибрав для голосування містечко Ле-Туке, морський курорт на півночі Франції у департаменті Нор-Па-де-Кале.

Президент Франції Франсуа Олланд, який завершує п’ятирічний термін повноважень, висловив жаль, що не є кандидатом. Про це він заявив після голосування на виборчій дільниці у місті Тюль.

Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило, що явка виборців у першому турі президентських виборів приблизно така ж, як і у 2012 році, тобто висока. Станом на полудень МВС повідомило, що вже проголосували 28,54% виборців. У 2012 році до першої години дня проголосували 28,29%.

Оглядачі вважають, що низька явка виборців пішла б на користь крайній правій Ле Пен, чиї прихильники зазвичай виявляють більше ентузіазму і готовності голосувати на виборах.

Виборча дільниця на сході Франції знову відновили роботу після евакуації через підозрілий транспортний засіб, припаркований поблизу. Сапери оглянули автомобіль, але нічого небезпечного не знайшли.

Повідомлень про інші інциденти під час першого туру президентських виборів не було.

10 тисяч силовиків охороняють виборчі дільниці по всій Франції після нападу у Парижі, який стався у четвер ввечері. У Франції діє надзвичайний стан після нападів, скоєних ісламістами упродовж останніх двох років.

XS
SM
MD
LG