Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі загинув один, поранені двоє українських воїнів – штаб


У зоні бойових дій 23 квітня загинув один, поранені двоє українських військових, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. За його даними, бойовики за добу 34 рази обстріляли позиції Збройних сил України.

Як ідеться в ранковому зведенні, на Донецькому напрямку сепаратисти вогнем мінометів калібрів 120 та 82 міліметри, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів цілили по позиціях у районі Троїцького, а в районі Авдіївки застосували 120-міліметрові міномети, протитанкові гранатомети та кулемети великих калібрів. Обстріли зафіксовані і в інших місцевостях на всіх оперативних напрямках, твердять українські військові.

В угрупованні «ДНР» заявляють про бої на околицях Донецька, в угрупованні «ЛНР» твердять про поновлення бойових дій із застосуванням артилерії в районі Станиці Луганської.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

12 квітня у ході засідання в Мінську Тристороння контактна група підтвердила свою прихильність рішенню щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні Великодніх свят.

XS
SM
MD
LG