Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі загинули троє, поранені четверо українських воїнів – штаб


У зоні бойових дій 25 квітня загинули троє, поранені четверо українських військових, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. «Ситуація в районі проведення АТО загострилася», відзначають у штабі, за минулу добу підтримувані Росією бойовики 65 разів обстріляли позиції Збройних сил України, це втричі більше, ніж 24 квітня, коли був 21 обстріл.

Як ідеться в ранковому зведенні, обстріли із застосуванням заборонених мінськими домовленостями видів зброї зафіксовані на всіх напрямках. Міномети калібру 120 міліметрів сепаратисти використали поблизу Пісків, Опитного та Луганського на Донецькому напрямку, під Новотроїцьким – на Приморському напрямку, а на Луганщині під вогнем артилерійських систем калібру 122 міліметри опинилися опорні пункти поблизу Новоолександрівки, стверджують українські військові.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення про адекватне відкриття вогню у відповідь», – додають у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах околиць Донецька та Горлівки, користувачі соцмереж на контрольованій угрупованням «ЛНР» території повідомляють про звуки боїв із застосуванням важкої артилерії, які чути в Луганську.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

12 квітня у ході засідання в Мінську Тристороння контактна група підтвердила свою прихильність рішенню щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні Великодніх свят.

XS
SM
MD
LG