Доступність посилання

ТОП новини

Суди задовольнили позовів за участю прокуратури на 2,8 мільярда гривень у першому кварталі 2017 року – #Точно


На 2,8 мільярда гривень задоволено судових позовів за участю прокуратури у 1 кварталі 2017 року
На 2,8 мільярда гривень задоволено судових позовів за участю прокуратури у 1 кварталі 2017 року

У першому кварталі 2017 року суди задовольнили понад тисячу позовів прокурорів на суму 2,8 мільярда гривень, ще 70 мільйонів гривень відповідачі добровільно відшкодували під час розгляду справ. Така інформація міститься в офіційній відповіді Генеральної прокуратури України на запит про публічну інформацію, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Як зазначили в управлінні зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації ГПУ, реально за цей же період виконано судових рішень, в тому числі за позовами, задоволеними у минулих роках, на суму майже 3 мільярди гривень.

На користь сторін, в інтересах яких прокурор вступав у справи, присуджено понад 1,8 мільярда гривень. За результатами оскарження скасовано 232 незаконних судових рішення, що дало запобігти втраті державою 305 мільйонів гривень.

У цілому вжитими прокурорами цивільно-правовими заходами реагування на користь громадян та держави присуджено понад 4,9 мільярда гривень.

Як повідомляє сайт Національного антикорупційного бюро України, за їхньої участі відбувається 319 кримінальних проваджень, загальна сума збитків від яких становить 85 мільярдів гривень. Процесуальне керівництво розслідувань НАБУ здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

XS
SM
MD
LG