Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську заслухали попередні дані розслідування підриву авто місії ОБСЄ – Оліфер 


Пошкоджений вибухом автомобіль спостерігачів ОБСЄ на Луганщині, 23 квітня 2017 року
Пошкоджений вибухом автомобіль спостерігачів ОБСЄ на Луганщині, 23 квітня 2017 року

На засіданні Тристоронньої робочої групи у Мінську заслухали попередній звіт керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертурула Апакана про розслідування інциденту 23 квітня на Луганщині, написала у Facebook речниця представника України у групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер. За її словами, найближчим часом домовились продовжувати роботу безпекової підгрупи.

25 квітня місія ОБСЄ оголосила про відновлення роботи патрулів на сході України по обидва боки лінії розмежування, яку припинили після підриву автомобіля з представниками місії. Інцидент трапився вранці 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

XS
SM
MD
LG