Доступність посилання

ТОП новини

Через бійку у міській раді Дніпра поліція почала кримінальні провадження за чотирма статтями


Міська рада Дніпра
Міська рада Дніпра

За повідомленням про побиття активіста у міській раді Дніпра поліція відкрила кримінальні провадження за чотирма статтями Кримінального Кодексу. Про це Радіо Свобода повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

За їхніми даними, йдеться про завдання легких тілесних ушкоджень, побої, хуліганство і перешкоджання журналістській діяльності, усі провадження відкриті за фактами, а не проти конкретних осіб.

Тим часом, міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що не був присутній в кабінеті свого заступника під час бійки і прийшов туди вже опісля.

«Я прийшов на місце подій уже після бійки, коли викликали поліцію, і почав з’ясовувати, що відбувається Після цього я пішов, а потім у ЗМІ вже почали з’являтися ці голослівні звинувачення», – заявив Борис Філатов.

У середу в Дніпрі громадський активіст Сергій Варфоломей заявив про своє побиття в службовому кабінеті заступника міського голови Михайла Лисенка.

За його словами, він прийшов до будівлі міської ради, аби дізнатись у заступника міського голови Михайла Лисенка подробиці щодо дії програми підтримки ОСББ в місті. Як стверджує активіст, у кабінеті посадовець почав ображати й бити його. Він також стверджує, що у бійці брав участь міський голова Дніпра Борис Філатов разом зі своїм охоронцем.

Водночас заступник міського голови Михайло Лисенко зазначив, що активіст Сергій Варфоломей першим напав на нього і «завдав кілька ударів». За словами Лисенка, група активістів намагалась зірвати засідання бюджетної комісії міськради, а сам Сергій Варфоломей кілька разів ударив його, укусив і порвав на ньому піджак. Те, що сталося, Лисенко назвав «виставою» та «намаганням розхитати ситуацію» в міськраді.

XS
SM
MD
LG