Доступність посилання

ТОП новини

Суд щодо запобіжного заходу для Насірова взяв перерву до ранку


Солом’янський районний суд Києва вирішив продовжити у розгляд питання про продовження запобіжного заходу щодо голови Державної фіскальної служби Романа Насірова у четвер 27 квітня о 9-45.

Суд від початку засідання пропонував перенести розгляд на 9 ранку четверга. Але адвокати наполягали на розгляді справи зараз, мотивуючи це тим, що у Насірова зранку операція. Утім, суддя вислухавши, аргументи сторін все ж ухвалив рішення про перенесення подальшого розгляду на ранок четверга. Справу розглядає суддя Вікторія Кицюк.

Суд оголосив перерву до ранку в справі Насірова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Детективи НАБУ на початку березня затримали Насірова і повідомили йому про підозру у зловживанні владою та службовим становищем. Слідство вважає, що Роман Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

Суд протягом кількох днів обирав Насірову запобіжний захід, 7 березня суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень, хоча антикорупційна прокуратура просила встановити грошову заставу у розмірі 2 мільярди гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО в Києві після того, як за нього внесли заставу в 100 мільйонів гривень.

Насіров був призначений головою Державної фіскальної служби у травні 2015 року, до цього він був народним депутатом, він пройшов до Верховної Ради за списками партії «Блок Петра Порошенка».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG