Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі загинув один, поранені шестеро українських воїнів – штаб


У зоні бойових дій 26 квітня загинув один, поранені шестеро українських військових, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. Підтримувані Росією бойовики здійснили 47 обстрілів позицій Збройних сил України, йдеться в ранковому зведенні.

За даними штабу, заборонені мінськими домовленостями види озброєнь, зокрема, 120-міліметрові міномети, сепаратисти застосували на всіх оперативних напрямках – поблизу Широкиного на Приморському, в районі Троїцького – на Донецькому, під Новоолександрівкою та Попасною – на Луганському напрямку.

У ранковому зведенні українські військові також наводять дані про втрати серед бойовиків.

«За даними розвідки штабу АТО, внаслідок адекватної відповіді противнику вогнем, впродовж 25 та 26 квітня знищено трьох російських найманців, ще сім бойовиків незаконних збройних формувань поранено», – стверджують українські військові.

Підтримувані Росією бойовики нечасто згадують про свої втрати у публічних повідомленнях. В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах на околицях Донецька, Ясинуватої, Горлівки та на півдні контрольованої сепаратистами території. У соціальних мережах представники угруповання «ЛНР» інформували про небезпеку внаслідок мінометних боїв на лінії Первомайськ – Кадіївка – Ірміне.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG