Доступність посилання

ТОП новини

ВККСУ: на початку червня оголосять рейтинг кандидатів на посаду суддів Верховного суду


Кандидати на посади у Верховному суді пишуть тести
Кандидати на посади у Верховному суді пишуть тести

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) планує на початку червня оголосити рейтинг кандидатів на посаду суддів нового Верховного суду, які пройшли всі етапи конкурсу.

«У період з 1 по 7 червня ми розраховуємо оголосити рейтинг. Документи по цих кандидатах мипередамо до Вищої ради правосуддя (ВРП), який ухвалить щодо них рішення і передасть його президенту України», – сказав глава ВККСУ Сергій Коз’яков.

Він також повідомив, що наразі ВККСУ провела співбесіди з 98 з 382 кандидатів у судді нового Верховного Суду.

Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», повідомили, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України засекретила значну частину інформації про цей конкурс, зокрема, зразки тестових і практичних завдань, самі роботи кандидатів, а також індивідуальні персоніфіковані оцінки, виставлені членами ВККСУ за практичні роботи конкурсантів.

ВККСУ не оприлюднила і не надала журналістам для ознайомлення зразки тестових і практичних завдань. Їх ВККСУ кваліфікує як «службову інформацію з обмеженим доступом» і не розголошує. Так само неможливо дізнатися, які бали поставили ті чи інші члени комісії кожному з конкурсантів. Цю інформацію засекретив 21 червня 2016 року своїм наказом голова комісії Сергій Козьяков. На запит програми у ВККСУ відповіли, що «до матеріалів проведення іспиту належить, зокрема, екзаменаційна відомість оцінювання практичного завдання», а ця інформація включена до переліку відомостей, що становлять службову інформацію у ВККСУ, тому ознайомитися з нею «не вбачається можливим».

XS
SM
MD
LG