Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в офісі руху Ходорковського проводять обшук


В офісі руху опозиціонера Михайла Ходорковського «Відкрита Росія» у Москві 27 квітня проходить обшук.

Силовики пояснюють свої дії дзвінком, що у штабі руху нібито знаходиться заборонена література.

У «Відкритій Росії» повідомляють, що обшук проходили в офісі «Відкритих виборів», проекту, який займається підтримкою опозиційних кандидатів на виборах у Росії.

У середу російське Міністерство юстиції на вимогу Генеральної прокуратури внесло організацію «Відкрита Росія», зареєстровану у Великій Британії, у перелік «небажаних». У Генпрокуратурі уточнили, що рішення відомства не відіб’ється на діяльності однойменного руху у Росії.

«Відкрита Росія» – громадський мережевий рух. Головною метою проекту є створення у Росії «правової держави з чесними виборами, регулярно змінюваною владою і дотриманням прав людини». Сам Михайло Ходорковський заявляв, що одне з головних завдань створеного ним руху – забезпечення у Росії «спокійного переходу від авторитаризму».

29 квітня рух «Відкрита Росія» планує провести у кількох містах країни акції протесту під назвою «Набрид». Активісти хочуть закликати президента Росії Володимира Путіна відмовитися від участі у виборах 2018 року. Влада Москви не погодила акцію, поліція закликала громадян відмовитися від участі у ній.

Згідно з російським законодавством, «небажаній організації» забороняється вести діяльність на території країни, а за співпрацю з нею передбачена кримінальна відповідальність.

XS
SM
MD
LG