Доступність посилання

ТОП новини

Таліби оголосили про початок весняного наступу в Афганістані


Бойові дії урядових сил проти талібів у провінції Гельманд, Афганістан, березень 2017 року
Бойові дії урядових сил проти талібів у провінції Гельманд, Афганістан, березень 2017 року

Таліби в Афганістані 28 квітня оголосили про початок свого традиційного весняного наступу, нападів на об’єкти західної коаліції та афганських сил безпеки.

Представник талібів Забіулла Муджахід заявив в поширеному електронною поштою повідомленні, що угруповання «Талібан» нині контролює понад половину території країни, посилаючись також і на оприлюднену в лютому американську доповідь, що афганський уряд контролює лише 52% з 407 районів Афганістану.

Цьогорічний наступ має назву «Операція Мансурі», на честь убитого торік убаром американського безпілотника лідера талібів.

За словами речника талібів, ця операція «відрізнятиметься від попередніх за своїм характером і проводитиметься з подвійним, політичним і військовим підходом». Як заявив Муджахід, це означає, що таліби почнуть інституційну розбудову в районах, що перебувають під їхнім контролем, встановлюючи, як він висловився, механізми «соціальної справедливості і розвитку».

Раніше цього місяця таліби напали на військову базу на півночі Афганістану, тоді загинули понад 140 афганських солдатів. Це стало причиною відставки міністра оборони та начальника Генштабу афганської армії.

XS
SM
MD
LG