Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: розпочалася верифікація заяв осіб, яких Україна може помилувати для звільнення заручників на Донбасі


Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко
Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила про початок процесу верифікації заяв осіб, яких Україна може помилувати для звільнення заручників на Донбасі.

За її словами, йдеться про людей, які «здійснили злочини проти Украіни, але яких в рамках законодавства можна помилувати заради звільнення наших заручників, при цьому ці особи не хочуть повертатися на окуповані територіі».

«Мова йде про кількасот громадян, тому цей моніторинг займе певний час», – написала Геращенко у Facebook 28 квітня.

Геращенко також поінформувала про збільшення списку утримуваних бойовиками громадян України.

«Кількість заручників на окупованих територіях збільшується, за рахунок цивільних осіб, яких хапають і висувають надумані звинувачення в шпіонажі, диверсіях, терактах. На сьогодні заручників уже 128, у четвер стало відомо про ще одного незаконно утримуваного украінця», – вказала представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи.

На зустрічі з послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем 27 квітня Геращенко казала про 127 українських заручників на Донбасі. Обмін заручниками є одним із пунктів Мінських угод.

XS
SM
MD
LG