Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: суд арештував «свободівця», депутата Київської облради з можливістю внесення застави


Дніпровський районний Києва 28 квітня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою голові постійної комісії з питань екології, природокористування Київської облради, депутата від фракції «Свобода» Максима Запаскіна, якого напередодні затримали за підозрою у хабарництві.

Як повідомляє речниця прокуратури Києва Надія Максимець, суд також суд визначив можливість внесення застави у розмірі 600 тисяч гривень.

«Зважаючи на те, що прокурор у судовому засіданні наполягав на заставі у сумі 2,5 мільйона гривень, це судове рішення буде оскаржено в частині розміру грошової застави», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

27 квітня силовики заявили про викриття на корупційному злочині депутата Київської облради, голови комісії з питань екології, природокористування, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Максима Запаскіна.

За версією прокуратури, цей депутат вимагав від директора одного з підприємств Київської області 10 тисяч доларів США за «погодження очолюваною ним комісією проекту рішення Київської облради щодо надання підприємству спеціального дозволу на користування надрами, а також за вжиття усіх залежних від нього заходів щодо ухвалення цього рішення на сесії Київської обласної ради». Силовики заявили, що депутата облради затримали після отримання ним другої частини неправомірної вигоди у сумі 6000 доларів США та ухвалення Київською облрадою відповідного рішення.

Після затримання Запаскіна всеукраїнське об’єднання «Свобода» виступило з вимогою «об’єктивного розслідування, а в разі підтвердження факту правопорушення ‒ забезпечення найжорсткішого покарання, відповідно до чинного законодавства».

При цьому у політичній силі зазначили, що не володіють «достовірною та незаангажованою інформацією про обставини справи», але не виключають, що влада «під прикриттям боротьби з корупцією чинить розправу над політичними опонентами».

XS
SM
MD
LG