Доступність посилання

ТОП новини

МВС: ситуація в Одесі контрольована


Силовики проходили спеціальний інструктаж перед заходами 2 травня в Одесі, фото 28 квітня 2017 року
Силовики проходили спеціальний інструктаж перед заходами 2 травня в Одесі, фото 28 квітня 2017 року

Ситуація в Одесі, де вшановують пам’ять жертв подій 2 травня 2014 року, на даний момент контрольована, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

«Найбільше громадян на Куликовому полі Одеси правоохоронці очікують ближче до обіду. Всі локації перекриті нарядами поліції і Нацгвардії. Громадяни можуть вільно потрапити на територію Куликового поля через аркові металошукачі. Такі заходи введені, аби не допустити будь-яких провокацій», – цитує 2 травня сайт МВС слова керівника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігоря Бабича.

За його словами, правоохоронці оглядають речі відвідувачів, які хочуть потрапити на Куликове поле, а при необхідності – проводять поверхневий огляд і самих відвідувачів.

До безпеки учасників заходів в Одесі залучено місцевий гарнізон поліції, а також підрозділи спеціального призначення з Дніпра і Києва. Також до Одеси прибули додаткові екіпажі патрульної поліції з Києва та інших регіонів. Всього охорону публічного порядку в Одесі забезпечують понад три тисячі правоохоронців, заявляють у МВС.

«Ці заходи спрямовані, в першу чергу, на те, щоб виключити можливе вчинення якихось провокацій, терористичних актів. Режимна зона визначена з урахуванням подій минулого року, коли була інформація про мінування. На даний час ми говоримо про те, що територія безпечна. Вибухотехніки пройшли і підтвердили цю інформацію», – зазначив Ігор Бабич.

Поліція нагадує, що до місця проведення масових заходів на Куликовому полі заборонено проносити вогнепальну чи холодну зброю, вибухівку та інші предмети, що можуть бути використані для вчинення терористичного акту чи завдання тілесних ушкоджень іншим особам.

У МВС також повідомили, що поліцейські в Одесі перевіряють два повідомлення про замінування Національного університету імені Мечникова й Одеського Національного політехнічного університету.

Одеса. 2 травня 2014 року. Хронологія дня
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG