Доступність посилання

ТОП новини

Навальному видали закордонний паспорт після 5 років обмеження на виїзд із Росії


Олексій Навальний після нападу, Москва, Росія, 27 квітня 2017 року
Олексій Навальний після нападу, Москва, Росія, 27 квітня 2017 року

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявляє, що отримав закордонний паспорт і тепер зможе поїхати за кордон для обстеження й лікування ока, пошкодженого під час нападу на нього.

Як написав Навальний у своєму блозі 4 травня, лікарі кажуть, що його праве око бачить на 15%, але шанси на відновлення зору є.

Раніше Навальний повідомив, що втратив 80 відсотків зору на правому оці, але не може лікуватися за кордоном у спеціалізованій клініці, бо Федеральна міграційна служба Росії вже п’ять років не видає йому закордонний паспорт.

Політик умовно засуджений у справі про розкрадання в компанії «Кіровліс», і за російським законодавством йому можуть тимчасово відмовити у виїзді з країни.

27 квітня Навального облили зеленкою біля офісу Фонду боротьби з корупцією, який він очолює, в Москві. Опозиціонер отримав хімічний опік ока. Він звинуватив в організації нападу Кремль, зазначивши, що точну інформацію про його пересування можуть знати тільки спецслужби.

Прихильники Навального заявили, що в нападі на політика брали участь активісти прокремлівського радикального угруповання SERB Олександр Петрунько й Олексій Кулаков.

XS
SM
MD
LG