Доступність посилання

ТОП новини

Змагання українських військових із кросфіту відбуваються в Херсоні


Під час турніру, Херсон, 4 травня 2017 року
Під час турніру, Херсон, 4 травня 2017 року

У Херсоні на стадіоні «Кристал» відбувається Всеукраїнський турнір: чемпіонат Сухопутних військ Збройних сил України з функціонального багатоборства (кросфіту).

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у змаганнях беруть участь 60 військовослужбовців – 12 команд по п’ять людей. Це – представники Національної академії сухопутних військ (Львів), Військової академії (Одеса), факультету військової підготовки Національного технічного університету (Харків), а також – трьох оперативних командувань: «Захід» (Рівне), «Північ» (Чернігів) і «Схід» (Дніпро). Свої команди представили 11-а окрема бригада армійської авіації й Окремий полк президента України.

Як розповів начальник служби фізичної підготовки і спорту Сухопутних військ Збройних Сил України, полковник Ігор Шлямар, зараз кросфіт — оптимальний варіант для підтримки військовими належної фізичної форми.

«Особливо це потрібно для частин, які перебувають у зоні АТО. Там у людей немає можливості відвідувати тренажерні зали чи спортивні майданчики, а програма кросфіту пристосована саме для тренування за допомогою підручних засобів», – сказав Ігор Шлямар.

Бійці ЗСУ займаються кросфітом (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

За його словами, кросфіт набув популярності серед українських військових приблизно п’ять років тому. За цей час створені команди, які беруть участь і в міжнародних змаганнях, зокрема в «Іграх незламних», які щороку проводяться у Канаді.

Кросфіт – методика фітнесу, створена Ґреґом Ґласманом у 2000 році. Це програма вправ на силу і витривалість, до складу якої входять переважно добірки аеробних вправ, зарядки і важкої атлетики

XS
SM
MD
LG