Доступність посилання

ТОП новини

У київському метро заявляють, що перебоїв у роботі під час «Євробачення» не буде


Ремонт станції метро «Лівобережна», який проводять перед «Євробаченням», Київ, 27 квітня 2017 року
Ремонт станції метро «Лівобережна», який проводять перед «Євробаченням», Київ, 27 квітня 2017 року

Київський метрополітен під час «Євробачення» працюватиме без перебоїв, заявили Радіо Свобода в прес-службі підземки.

У комунальному підприємстві також заперечили інформацію про збільшення інтервалу руху потягів метро, про яке раніше заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

«З 16 березня у нас дійсно заблоковані рахунки у зв’язку зі справою «Укррослізингу». Але незважаючи на це, метрополітен працює у звичному режимі. Є проблеми з ремонтом рухомого складу, тому що через заблоковані рахунки ми не можемо закуповувати нові деталі для 26 несправних вагонів», – зазначили у прес-службі підземки.

Разом з тим, за даними підприємства, в парку Київського метрополітену налічується 822 вагони, з них на лінію щодня виходять 650, тобто в запасі у підприємства 177 вагонів. Відтак ніяких перебоїв у роботі міської підземки під час проведення в Україні «Євробачення» очікувати не варто, підсумували у відомстві.

26 квітня Вищий господарський суд зобов’язав Київський метрополітен сплатити 1 мільярд 924 мільйони гривень ТОВ «Укрросслізинг» за поставлені підземці у 2010-2013 роках сто вагонів метро.

Перед цим міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що ситуація із заборгованістю київського метрополітену може призвести до припинення роботи підземки і закликав депутатів звернутися до Верховної Ради України, Кабінету міністрів і СБУ, щоб ініціювати розгляд цього питання на засіданні Ради національної безпеки й оборони України.

За даними міської влади, щодня півтора мільйона людей у Києві користуються метрополітеном.

Півфінали пісенного конкурсу «Євробачення-2017» відбудуться в Києві 9 і 11 травня, фінал – 13 травня. У ньому мають намір взяти участь виконавці із понад 40 країн.

Україну цього року на «Євробаченні» представлятиме гурт О. Тorvald із піснею Time.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

​(Офіційне відео пісні Time гурту О.Тorvald, який представлятиме Україну на «Євробаченні-2017»)

Із паспортом і на велосипеді. Яким буде життя столиці під час «Євробачення»?

У новому проморолику «Євробачення-2017» показали український Крим

XS
SM
MD
LG