Доступність посилання

ТОП новини

Боровик планує оскаржувати ймовірне позбавлення громадянства у Страсбурзькому суді


Саша Боровик
Саша Боровик

Колишній заступник міністра економіки України Саша Боровик має намір оскаржувати ймовірне позбавлення його громадянства у Європейському суді з прав людини. Про це Боровик написав у Facebook, уточнивши, що про це позбавлення він дізнався із соціальних мереж.

«Право людини на громадянство у країні, де він народився і виріс, – це одне з основних прав людини. Я думаю, Європейський суд (із прав людини – ред.) зі мною обов’язково погодиться», – зазначив він.

Раніше сьогодні депутат «Радикальної партії Олега Ляшка» Дмитро Лінько, оприлюднив документ про нібито позбавлення громадянства 5 осіб, серед яких – Олександр Боровик та позафракційний депутат Андрій Артеменко.

В Адміністрації президента ситуацію поки що не коментують. Радіо Свобода направило туди запит і очікує на відповідь.

29 квітня лідер Радикальної партії Олег Ляшко у Facebook заявив, що президент Петро Порошенко припинив громадянство Артеменка у зв’язку з тим, що він має громадянство іншої країни – Канади, що заборонено українським законодавством, але 30 квітня в ефірі одного з українських телеканалів це заперечив депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Валерій Пацкан.

XS
SM
MD
LG