Доступність посилання

ТОП новини

Донецька фільтрувальна станція третю добу залишається без електрики – ДСНС


Колектор освітленої води у приміщенні Донецької фільтрувальної станції
Колектор освітленої води у приміщенні Донецької фільтрувальної станції

Електропостачання Донецької фільтрувальної станції відсутнє третю добу поспіль, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 7:00 5 травня електропостачання Донецької фільтрувальної станції відсутнє. Водопостачання населенню здійснюється згідно з графіком із запасів води в міському резервуарі об’ємом 4 тисячі метрів кубічних», – ідеться в повідомленні.

За даними ДСНС, 4 травня співробітники ДТЕК здійснили обстеження ліній електропередач у Авдіївці й не виявили пошкоджень.

«Ремонтники планують вийти завтра в район ДФС, визначити характер пошкоджень і зробити усе необхідне для відновлення водопостачання», – інформував 4 травня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Упродовж останніх місяців внаслідок обстрілів контрольована українською владою Авдіївка, розташована на північ від Донецька, кілька разів опинялася без тепло-, водо- та електропостачання. Воду це місто, а також прилеглі райони по обидва боки лінії розмежування отримують із Донецької фільтрувальної станції.

Збройний конфлікт на Сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києві територіях можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG