Доступність посилання

ТОП новини

Ірина Геращенко пропонує заборонити в’їзд в Україну журналістам, які незаконно їздили в ОРДЛО


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко пропонує запровадити заборону на в’їзд до України журналістам, які поза встановленим порядком відвідували тимчасово окуповані території Донбасу. Про це вона написала у Facebook.

«Підтримую і поділяю позицію Держприкордонслужби, також висловлену колегою (не родичем) Антоном Геращенко про заборону на в’їзд в Україну тих журналістів, які протиправно відвідали окупований Крим. Та й ніякі це не журналісти, а пропагандисти», – зазначила вона.

«Але також вважаю, що заборона на в’їзд в Україну має бути введена і проти тих пропагандистів, які незаконно, не через КПВВ, а через неконтрольовані ділянки україно-російського кордону заїжджали на окупований Донбас», – додала Ірина Геращенко.

Вона закликала громадян допомогти Держприкордонслужбі скласти такі списки.

Народний депутат і радник керівника МВС Анон Геращенко на своїй сторінці у Facebook наголосив, що представники російських ЗМІ, які незаконно відвідали анексований Росією Крим і цим порушили українське законодавство, не будуть допущені на територію Української держави.

6 травня прикордонники не пустили в Україну акредитованого на «Євробачення» фотокореспондента МІА «Россия сегодня» Раміля Ситдикова. 7 травня прикордонники не пропустили в Україну двох журналісток з Росії, які їхали до Києва на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення» – через відвідування ними окупованого Криму.

XS
SM
MD
LG