Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 65 обстрілів за добу – штаб


Підтримувані Росією бойовики 7 травня здійснили на Донбасі 65 обстрілів позицій Збройних сил України, повідомляє штаб української воєнної операції. «Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою», – відзначають українські військові.

Штаб АТО повідомляє про артилерійські обстріли на Донецькому напрямку по позиціях поруч Троїцького. Згідно з ранковим зведенням, на Луганському напрямку в районі Кримського бойовики застосували артилерійські системи калібрів 152 та 122 міліметри, гранатомети, 120- та 82-міліметрові міномети, великокаліберні кулемети. Артилерійські обстріли, як стверджують українські військові, також зафіксовані в районах Попасної, Новозванівки та Новоолександрівки. На Приморському напрямку сепаратисти застосували міномети та іншу зброю, стверджує штаб АТО.

У ранковому зведенні немає даних про втрати серед бійців ЗСУ, так само не інформують про своїх убитих чи поранених підтримувані Росією бойовики. В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» також вказують на ескалацію ситуації, жителів Первомайська, Кадіївки, Ірміного та Брянки закликають вжити заходів безпеки через роботу артилерії.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG