Доступність посилання

ТОП новини

Путін у вітанні Макрону заявив про готовність до «конструктивної співпраці»


Новообраний і чинний президенти Франції Емманюель Макрон (п) і Франсуа Олланд, Париж, Франція, 8 травня 2017 року
Новообраний і чинний президенти Франції Емманюель Макрон (п) і Франсуа Олланд, Париж, Франція, 8 травня 2017 року

Президент Росії Володимир Путін привітав Емманюеля Макрона з обранння на посаду президента Франції і висловив готовність до «конструктивної співпраці» в двосторонніх і глобальних питаннях, повідомляє 8 травня прес-служба Кремля.

«Громадяни Франції довірили вам очолити країну в непростий для Європи і для всього світового співтовариства період. Наростання загрози тероризму і войовничого екстремізму супроводжується ескалацією локальних конфліктів і дестабілізацією цілих регіонів. У цих умовах особливо важливо подолати взаємну недовіру й об’єднати зусилля для забезпечення міжнародної стабільності і безпеки», – йдеться у вітальній телеграмі Путіна, яку публікує його прес-служба.

Після першого туру виборів у Франції Макрон обвинувачував Росію у втручанні в його кампанію через кібернапади і відмовлявся надати акредитацію російським медіа RT і Sputnik, звинувативши їх у публікації фейкових новин.

Москва відкинула обвинувачення у втручанні у вибори, як раніше вже робила зі схожими звинуваченнями з боку Берліна і Вашингтона.

Незадовго до виборів, 24 березня, російський лідер приймав у Кремлі суперницю Макрона Марін Ле Пен, яка закликала до зняття санкцій ЄС із Росії, запроваджених у відповідь на анексію Криму.

Згідно з підрахунком майже всіх бюлетенів, Макрон стає переможцем президентських виборів у Франції, набираючи 66,06% голосів виборців.

Представниця крайньо правих Марін Ле Пен здобула вдвічі меншу підтримку виборців.

Президента Франції обирають на п’ять років. Як очікують, Макрон складе присягу 14 травня.

XS
SM
MD
LG