Доступність посилання

ТОП новини

Франція: Макрон почав готуватися перебирати владу


У Франції обраний майбутній президент Емманюель Макрон почав готуватися перебирати владу, з’явившись на публічному заході разом із чинним президентом Франсуа Олландом.

Обидва разом поклали квіти до могили Невідомого солдата в Парижі з нагоди дня закінчення Другої світової війни в Європі.

При цьому Олланд підтвердив, що інавгурація Макрона відбудеться 14 травня, і наголосив, що готовий надати йому «будь-яку інформацію, поради і досвід». «Я завжди буду на його боці», – додав Олланд.

Попереднього дня, в неділю, Емманюель Макрон, 39-річний центрист, здобув переконливу перемогу у другому колі президентських виборів із більш ніж 66 відсотками голосів над ультраправою Марін суперницею Ле Пен. Вона відразу визнала свою поразку, назвавши її перемогою «глобалістів» над «патріотами», як вона називає своїх прихильників, і закликала «патріотів» починати «рішучу політичну боротьбу» напередодні парламентських виборів наступного місяця.

На цих виборах перед Макроном, колишнім банкіром і міністром економіки, який досі не обіймав жодної виборної посади, постане непросте завдання зібрати парламентську більшість на свою підтримку.

За останніми опитуваннями вже після його перемоги на президентських виборах, його створена рік тому партія « En Marche ! », що перекладають як «Вперед!», може в першому турі парламентських виборів 11 червня отримати 24–26 відсотків голосів, права партія «Республіканці» – 22 відсотки, а ультраправа партія «Національний фронт» Марін Ле Пен – 21–22 відсотки. Другий тур призначений на 18 червня.

XS
SM
MD
LG