Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: порядок у Києві охороняють близько 7 тисяч правоохоронців


Хода «Безсмертного полку» в Києві, 9 травня 2017 року
Хода «Безсмертного полку» в Києві, 9 травня 2017 року

Безпеку і порядок під час масових акцій у Києві охороняють близько семи тисяч правоохоронців, повідомляє прес-служба поліції Києва.

«Сьогодні у Києві заплановано низку заходів, участь у яких візьмуть, відповідно до поданих заявок, близько 10000 осіб», – мовиться в повідомленні.

Поліція закликає організаторів і учасників акцій дотримуватися встановлених правил поведінки, не влаштовувати провокацій. Крім того, поліцейські закликають не використовувати заборонену символіку.

В Україні 9 травня відзначають День перемоги. Цього дня у Києві й інших містах України запланована хода під назвою «Безсмертний полк» – акція, яку проводять у Росії щороку 9 травня. У Службі безпеки України заявили, що не мають підстав її заборонити, але правоохоронці вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб не допустити провокацій.

У Росії «Безсмертний полк» – це, за ідеєю, хода з портретами родичів, які брали участь у Другій світовій війні. Вона розпочиналася як громадська ініціатива, але впродовж останніх кількох років набрала більш офіційного змісту.

Нині організацією акції в Росії займається прокремлівський Загальноросійський народний фронт, після чого почали з’являтися повідомлення, що не всі учасники заходу приходять на нього добровільно. Портрети для участі в акції у Росії можна придбати в магазинах, тобто йдеться вже не про вшанування родичів, а про віддання шани будь-яким учасникам тієї війни.

Росія також сприяє організації акції «Безсмертний полк» у деяких країнах колишнього СРСР.

XS
SM
MD
LG