Доступність посилання

ТОП новини

США попереджали Францію про втручання підтримуваних Росією хакерів під час президентських виборів – кіберрозвідка


Майк Роджерз ходить на слухання в Конгресі про втручання Росії у вибори у США як на роботу. Це фото з одного з таких слухань, 20 березня 2017 року
Майк Роджерз ходить на слухання в Конгресі про втручання Росії у вибори у США як на роботу. Це фото з одного з таких слухань, 20 березня 2017 року

Чільний посадовець військового кіберкомандування США повідомив, що Вашингтон попереджав представників Франції під час недавніх президентських виборів про те, що підтримувані Росією хакери проникають до французьких комп’ютерних мереж.

Як повідомив на слуханні в комітеті у справах силових структур Сенату Конгресу США адмірал Майк Роджерз, американські посадовці співпрацювали з німецькими колегами, щоб передати ці дані належним французьким органам.

Раніше у Франції виборча комісія повідомляла, що після кібернападу на комп’ютерні системи кандидата, а нині обраного президента Емманюеля Макрона в соцмережах був поширений значний обсяг викрадених даних впереміш із фальшивими даними. В команді Макрона цей напад назвали спробою дестабілізувати демократію у Франції, «як то було в перебігу президентської кампанії у США».

Деякі приватні компанії, що розслідують кібернапади, теж дійшли висновку, що такі напади на кампанію Макрона мають ознаки дій російських спецслужб.

Усі розвідувальні служби США звинувачують Росію в улаштуванні кампанії кібернападів та інших акцій із метою впливу на президентську кампанію минулого року.

Нині у США кілька комітетів обох палат Конгресу ведуть окремі розслідування щодо даних про втручання Росії в цю кампанію.

Москва заперечує причетність до втручання у вибори і у США, і у Франції.

XS
SM
MD
LG