Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Трамп не має ділових зв’язків із Росією


Речник Білого дому Шон Спайсер
Речник Білого дому Шон Спайсер

Запит провідного сенатора-республіканця Ліндсі Ґрема щодо ділових зв’язків президента США з Росією спонукав Дональда Трампа надати особливу відповідь. За словами речника Білого дому Шона Спайсера, Трамп наказав юридичній фірмі надіслати Ґрему рекомендованого листа, в якому стверджується, що «він (тобто президент Трамп – ред.) не має жодного бізнесу в Росії, він не має жодних зв’язків із Росією».

Сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем очолює сенатський підкомітет із судівництва, який розслідує втручання Росії в президентські вибори 2016 року. У телевізійному інтерв’ю 9 травня він порушив питання про бізнес-інтереси Трампа в Росії.

«Я не прокурор. Але якщо ви запитаєте мене, чи я хочу знати, чи є якісь ділові зв’язки Трампа з Росією, які є неприйнятними, то відповідь буде «так», – сказав Ґрем, який торік змагався з Трампом за висунення кандидатом на посаду президента від Республіканської партії.

Згодом сенатор Ґрем сказав телеканалові CNN, що було б корисно побачити податкові декларації Трампа, щоб визначити, чи має президент ділові зв’язки з Росією. Але, додав Ґрем, ще занадто рано говорити, чи вимагатиме він у суді оприлюднення цих документів.

XS
SM
MD
LG