Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі знову протестують шахтарі, вимагаючи підвищення зарплат


Наразі під землею перебуває понад 300 гірників (фото ілюстраційне)
Наразі під землею перебуває понад 300 гірників (фото ілюстраційне)

У Кривому Розі знову протестують шахтарі, вимагаючи підвищення заробітних плат, повідомив 11 травня Радіо Свобода голова міської організації Незалежної профспілки гірників України Юрій Самойлов.

За його даними, більше ніж добу не виходять на поверхню після змін працівники шахт «Фрунзе» і «Ювілейна» ПАТ «Євраз Суха балка».

Як зазначив Юрій Самойлов, наразі під землею перебуває понад 300 гірників.

«Три зміни сидять у шахті, і ніхто не виїжджає на поверхню. Спочатку було 160 гірників, потім до них приєдналась ще одна зміна, потім ще одна зміна. Вимога одна – підвищення заробітних плат до тисячі доларів на місяць, тобто доведення зарплати в доларовому еквіваленті до рівня 2012 року», – сказав Юрій Самойлов.

За його даними, під будівлею шахтоуправління підприємства наразі збираються дружини й діти протестувальників, щоб підтримати чоловіків.

У прес-службі підприємства Радіо Свобода повідомили, що «керівництво веде конструктивний діалог з шахтарями на їхніх робочих місцях». Стан здоров'я робітників під постійним контролем медиків, додали в прес-службі.

Минулого тижня в Кривому Розі після нічної зміни не вийшли на поверхню близько 400 працівників чотирьох шах ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» – шахт «Батьківщина», «Гвардійська», «Тернівська» та «Жовтнева». Головна вимога, висловлена на зборах трудових колективів під землею, – підвищення оплати праці гірників до рівня 2012 року, коли їхня зарплата в перерахунку на долари США складала близько тисячі. Після доби протесту адміністрація і протестувальники домовились про початок переговорів і створили спільну робочу групу.

XS
SM
MD
LG