Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затримали ЛГБТ-активістів із петицією на захист геїв у Чечні


У поліції Росії заявили, що затримали групу, бо їхня акція була несанкціонованою
У поліції Росії заявили, що затримали групу, бо їхня акція була несанкціонованою

У центрі столиці Росії Москви поліція затримала п’ятьох ЛГБТ-активістів, які мали намір віддати Генеральній прокуратурі країни петицію на захист геїв у Чечні.

Російський портал «ОВД-Инфо», видання, що відстежує затримання й інші дії поліції в Росії, з посиланням на активістку Ірину Яценко повідомив, що серед затриманих є один громадянин Італії.

У поліції Росії заявили, що затримали групу, бо їхня акція була несанкціонованою.

У квітні російська «Нова газета» опублікувала розслідування про переслідування гомосексуалів у російському регіоні Чечні. Видання стверджує, що в республіці без суду і слідства вбивають гомосексуалів, незаконно позбавляють їх свободи і катують. Влада Чечні звинуватили газету в наклепі, до редакції надійшли погрози. Петицію з вимогою розслідувати переслідування геїв, опубліковану на сайті Change.org, на цей момент підписали 400 тисяч людей. Представники ЛГБТ-спільноти при цьому стверджують, що всього вимогу підтримали вже близько двох мільйонів громадян.

Розслідувати переслідування геїв в Чечні раніше закликали представники ООН, США і Євросоюзу.

Президент Росії Володимир Путін 5 травня заявив, що обговорить ситуацію з правоохоронцями, але допустив, що заяви про порушення можуть бути «чутками».

XS
SM
MD
LG