Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: болгарський учасник «Євробачення» міг відвідати окупований Крим неповнолітнім і до набуття чинності правилами в’їзду


Крістіан Костов, на фото на прес-конференції в Москві 9 грудня 2016 року з нагоди презентації музичної композиції про єдність російської нації «Ми – єдина країна»
Крістіан Костов, на фото на прес-конференції в Москві 9 грудня 2016 року з нагоди презентації музичної композиції про єдність російської нації «Ми – єдина країна»

Державна прикордонна служба України повідомила, що обставини можливих відвідин окупованого Криму учасником цьогорічного «Євробачення» в Києві від Болгарії не дають підстав забороняти йому в’їзд до України і в разі підтвердження інформації про ці відвідини.

Як заявили в ДПСУ, на момент можливої поїздки Крістіана Костова, нині 17-річного, до Криму влітку 2014 року він був неповнолітнім, тобто самостійно не міг ухвалювати рішень і їхав лише в супроводі дорослих.

Крім того, законодавча норма щодо окупованої території, якою через порушення встановленого порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму передбачається відповідальність, у тому числі й заборона в’їзду в Україну, набрала чинності наприкінці 2014 року – вже після можливої поїздки Костова на окупований півострів, додали прикордонники.

«Також на момент перетину конкурсантом державного кордону України інформації чи доручень інших правоохоронних органів про те, що він, можливо, відвідував окупований Крим усупереч законодавству України, у прикордонному відомстві не було», – мовиться в повідомленні.

Інформація про виступ учасника з Болгарії в окупованому Криму 2014 року, що з’явилася в засобах інформації, наразі детально вивчається та перевіряється спільно зі Службою безпеки України, повідомили в Держприкордонслужбі.

У середу в засобах інформації і в соцмережах пригадали відеозапис майже трирічної давнини з концерту в дитячому таборі «Артек» в окупованому Криму з нагоди Дня захисту дітей 1 червня 2014 року, на якому, серед інших, виступив і юний Крістіан Костов, що народився і живе в Москві, в рамках дитячого пісенного проекту російського телебачення. Це викликало питання, чи не мали б належні українські органи заборонити й йому в’їзд до України за порушення законодавства про порядок відвідин іноземцями окупованих територій.

Влада України раніше заборонила на три роки в’їзд призначеній у Росії учасниці «Євробачення» Юлії Самойловій, бо вона 27 червня 2015 року виступала у Криму, порушивши українське законодавство – вона потрапила на окупований півострів із боку Росії, не через дозволені Україною пункти пропуску, і без належного дозволу українських органів.

НА ТЕМУ «ЄВРОБАЧЕННЯ-2017»:

(Репетиція пісні «Time» українського гурту O.Torvald напередодні відкриття Євробачення)

(Офіційне відео пісні Time гурту О.Тorvald, який представлятиме Україну на «Євробаченні-2017»)

У проморолику «Євробачення-2017» показали український Крим

Фоторепортаж: У столиці відкрилася фан-зона «Євробачення» – Eurovision Village

XS
SM
MD
LG