Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині відкрили провадження через замах на цілісність і недоторканність України – прокуратура


Ілюстраційне фото. В мітингу 10 травня, за повідомленнями, намагалися взяти участь близько сотні осіб
Ілюстраційне фото. В мітингу 10 травня, за повідомленнями, намагалися взяти участь близько сотні осіб

Прокуратура Рівненської області повідомила, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом управління Служби безпеки України в області за фактом замаху на територіальну цілісність і недоторканність України. У цьому кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою притягти винних осіб до відповідальності, повідомили у прокуратурі.

Приводом і підставою для внесення цих відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стала спроба провести 10 травня несанкціонований мітинг у Рівному, на якому «група осіб намагалася вчинити дії, спрямовані на замах на територіальну цілісність і недоторканність України шляхом здійснення публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами щодо таких дій», мовиться в повідомленні.

Як заявили в облпрокуратурі, «псевдоакцію» припинили правоохоронці спільно з місцевими активістами одразу, як тільки її учасники зібрались біля будівлі Рівненської обласної державної адміністрації. В них вилучили плакати та листівки з гаслами «Ровенская Республика», «Бурштин – надбання Рівненської народної республіки».

Зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, відповідно до ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, в разі визнання вини карається позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років із конфіскацією майна або без неї.

XS
SM
MD
LG