Доступність посилання

ТОП новини

Через замах у Рівному на цілісність України взяли під варту мешканця Києва – прокуратура


Рівне, центр міста, архівне фото
Рівне, центр міста, архівне фото

Суд у Рівному за ініціативи прокуратури застосував запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави – до підозрюваного в замаху на цілісність України 32-річного мешканця Києва, повідомила Рівненська обласна прокуратура.

Перед тим слідчий управління Служби безпеки України в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури області повідомив чоловікові про підозру у вчиненні закінченого замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, мовиться в повідомленні.

«Як встановлено, підозрюваний організував спробу проведення 10 травня несанкціонованого мітингу в місті Рівному, на якому із залученням за винагороду групи осіб (у тому числі так званих «стрімерів») намагався вчинити дії, спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України шляхом здійснення публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами до таких дій», – поінформували у прокуратурі.

В учасників акції вилучили плакати та листівки з гаслами «Ровенская Республика», «Бурштин – надбання Рівненської народної республіки» та інші.

І хоча «псевдоакцію» одразу припинили правоохоронці спільно з місцевими активістами, цю подію того ж дня використала низка російських засобів інформації «для формування у громадян негативної думки та ставлення до України, зокрема до її державних структур (приміром, під заголовками «Неонацисты устроили драку с копателями янтаря в Ровно»)», інформує прокуратура.

У цьому кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою з’ясування всіх обставин тяжкого злочину та скерування обвинувального акту до суду, додали у відомстві.

У п’ятницю прокуратура Рівненської області повідомляла, що в облуправлінні СБУ відкрили кримінальне провадження за фактом цього замаху на цілісність України.

Зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, відповідно до ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, в разі визнання вини карається позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років із конфіскацією майна або без неї.

XS
SM
MD
LG