Доступність посилання

ТОП новини

Обстріл Авдіївки кваліфікували як терористичний акт – прокуратура


Обстріл Авдіївки на Донеччині, внаслідок якого загинули чотири мирні мешканці, один був важко поранений і двоє дітей лишилися сиротами, кваліфікований як терористичний акт, повідомила прокуратура Донецької області.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) Кримінального кодексу України, мовиться в повідомленні. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Донецької області.

Раніше в суботу в Авдіївці, що лежить біля лінії фронту в Донецькій області, чотири людини загинули внаслідок артилерійського обстрілу з боку спільних російсько-сепаратистських сил. За повідомленнями місцевих мешканців у соцмережах, найімовірнішим місцем, звідки був здійснений обстріл із артилерії великого калібру, був Лісовий цвинтар в окупованій Горлівці, що є відомою вогневою позицією бойовиків.

При цьому у збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», підтримуваному Росією і визнаному в Україні терористичним, звинуватили в артилерійському обстрілі Авдіївки український рух «Правий сектор» (імовірно, маючи на увазі Добровольчий український корпус «Правий сектор» – ред.) – що був відведений із лінії фронту ще у квітні 2015 року і артилерії великого калібру на озброєнні ніколи не мав.

Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України, снаряд влучив в Авдіївці в подвір’я будинку, на якому були його власники й їхні гості. Три жінки й один чоловік загинули на місці від осколкових поранень, ще одного мешканця доставили до лікарні у важкому стані. Двоє дітей, дівчаток 6 і 7 років, що теж були біля місця вибуху й лишилися сиротами, не потерпіли.

За даними штабу антитерористичної операції проти спільних російсько-сепаратистських сил на частині сходу України, по житловому сектору Авдіївки з окупованої території о 19.15 було застосоване артилерійське озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

У соцмережах висловлюють припущення, що обстріл міг бути влаштований спеціально напередодні початку фіналу міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», що відбувається в суботу в Києві. Президент України Петро Порошенко, що планував бути присутнім на фіналі, через загибель людей в Авдіївці відмовився від цього.

Внаслідок обстрілів Авдіївки загинули мирні жителі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

XS
SM
MD
LG