Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі поранені четверо українських воїнів – штаб


У зоні бойових дій 13 травня зазнали поранень четверо українських військовослужбовців, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. За цими даними, «ситуація у зоні проведення АТО впродовж минулої доби ускладнилася», підтримувані Росією бойовики 61 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування.

Найбільше обстрілів, як ідеться в ранковому зведенні, зафіксовано на Приморському напрямку – 33, а найменше (вісім) – на Луганському напрямку.

«Донецький напрямок. На цій ділянці проросійські бандформування найбільш активно обстрілювали наших воїнів в районі Авдіївки та на Світлодарській дузі. Всього 20 таких випадків. Зокрема, передмістя Авдіївки бойовики методично обстрілювали з стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 та 120 міліметрів. А під час обстрілу противником цього населеного пункту з артилерійської системи калібру 122 міліметри один снаряд влучив у будинок мирних мешканців, в результаті чого четверо цивільних осіб загинули на місці, одного місцевого мешканця було важко поранено», – ідеться в повідомленні.

Також українські військові інформують про застосування сепаратистами реактивних систем залпового вогню «Град» поблизу Новолуганського.

«Підрозділи сил АТО давали гідну відсіч ворогу та залишають за собою право негайно відкривати вогонь для придушення вогневих засобів противника, заради збереження життя та здоров'я українських воїнів й місцевих мешканців», – відзначили у штабі.

В угрупованні «ДНР» твердять, що бойовики не стріляли у час, коли в Авдіївці загинули цивільні, і звинувачують у цьому ЗСУ. Також бойовики, які контролюють Донецьк і частину території Донецької області, заявляють бої «практично в усіх гарячих точках».

В угрупованні «ЛНР» повідомляють про вісім обстрілів з боку ЗСУ. «Під обстрілами опинилися райони Алмазної, селищ міського типу Фрунзе та Калинове, сіл Жолобок, Калинівка та Сміле», – твердять сепаратисти, під контролем яких перебуває Луганськ і південна частина області.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG