Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували проект постанови про припинення повноважень депутата Артеменка


Андрій Артеменко
Андрій Артеменко

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Артеменка. Повідомлення про це міститься на сайті українського парламенту.

Сьогодні голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що парламент розгляне питання про позбавлення мандата депутата Артеменка після того, як надійде відповідний висновок регламентного комітету парламенту.

Комітет із питань регламенту Верховної Ради сьогодні затвердив проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Артеменка.

Як заявив депутат на своїй сторінці в Facebook, на засідання регламентного комітету його не запросили, а про проведення засідання він і його адвокати дізналися сьогодні за декілька годин до початку.

Наступне пленарне засідання Верховної Ради заплановане на 16 травня.

Минулого тижня Вищий адміністративний суд відкрив провадження в адміністративній справі за заявою Андрія Артеменка щодо позбавлення його українського громадянства.

Адвокат Артеменка Леонід Сиваков перед цим повідомив ЗМІ про звернення до суду з проханням визнати незаконним і скасувати указ президента про припинення українського громадянства Артеменка.

На початку травня в Державній міграційній службі України заявили, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення громадянства України народного депутата Андрія Артеменка. За повідомленнями, причиною стало те, що Артеменко має також громадянство Канади, про яке він заявляв сам.

Раніше Радикальна партія виключила Артеменка зі фракції. Це сталося після того, як 19 лютого видання The New York Times повідомило, що Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією радникові президента США Майклові Флінну незадовго до його відставки. Цей план, зокрема, передбачав проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на термін від 50 до 100 років, а також передбачав виведення російських військ з території України. За даними видання, цей план мав підтримку в Москві.

Після заяв Артеменка прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження про держзраду.

XS
SM
MD
LG