Доступність посилання

ТОП новини

«Яндекс-Україна» на заяву СБУ: ми завжди реагуємо на звернення правоохоронних органів


У компанії «Яндекс-Україна» заперечили заяву СБУ щодо відсутності реакції на звернення спецслужби.

«Ми завжди реагуємо на звернення СБУ та інших правоохоронних органів України відповідно до встановлених процедур. «Яндекс» не є соціальною мережею, у нього немає власної соціальної мережі, де в тому числі міг би поширюватися контент, про який йде мова», – мовиться у заяві компанії.

Крім того, у «Яндекс-Україна» наголошують, що вони працювали і працюють відповідно до українського законодавства.

Раніше у російському «Яндексі» заявили, що рішення про санкції стосується не компанії, а «11 мільйонів українських користувачів, які щомісяця обирають наші сервіси».

У Службі безпеки України заявили, що фіксують поширення через інтернет-ресурси «ВКонтакте», «Однокласники», «Mail.ru» «антиукраїнських закликів до радикальних протестних акцій з використанням зброї».

«Керівництво інтернет-ресурсів, що потрапило до санкційного списку, жодного разу не відреагувало на численні звернення СБ України», – додали в СБУ.

Президент України Петро Порошенко указом від 15 травня ввів у дію рішення РНБО про оновлені санкції щодо Росії, що стосуються майже 500 компаній і 1228 фізичних осіб. Під санкції, зокрема, потрапили російські соціальні мережі «ВКонтакте» і «Однокласники», а також сервіси «Яндекса» і Mail.Ru Group.

XS
SM
MD
LG