Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра фінансів: Гройсман сьогодні обговорить пенсійну реформу з місією МВФ


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні зустрінеться з представниками місії Міжнародного валютного фонду для обговорення проекту пенсійної реформи. Про це повідомив заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

«Наскільки я розумію, вчора з ними ці зміни обговорювали представники Міністерства соціальної політики. Сьогодні буде зустріч прем’єра і наших заступників», – сказав він.

Напередодні в Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду. Пенсійна реформа є одним із ключових пунктів меморандуму про співпрацю між Україною та МВФ.

Сьогодні Кабмін схвалив проект закону про пенсійну реформу. Як стверджує прем’єр, документ не передбачає підвищення пенсійного віку при наявності 25 років трудового стажу, люди без страхового стажу зможуть виходити на соціальну пенсію в 63 роки, а люди з менш ніж 15 роками трудового стажу – в 65 років.

Законопроект направляють у Національну раду реформ, після чого його планують винести на розгляд Верховної Ради. В уряді сподіваються, що пенсійна реформа буде ухвалена Верховною Радою до літніх канікул і набуде чинності 1 жовтня поточного року. Згідно з календарним планом Верховної Ради, літні парламентські канікули мають розпочатися в середині липня.

XS
SM
MD
LG