Доступність посилання

ТОП новини

Колишній директор ФБР очолить розслідування імовірних зв’язків Росії та кампанії Трампа


Колишній директор ФБР Роберт Мюллер
Колишній директор ФБР Роберт Мюллер

Міністерство юстиції США 17 травня призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спеціальним радником із розслідування імовірних зв’язків між Росією і представниками виборчої кампанії президента Дональда Трампа в 2016 році.

Заступник міністра юстиції США Род Розенстін сказав, що вирішив призначити спеціального адвоката не тому, що «злочини були скоєні або судове переслідування є виправданим», а тому, що «спеціальний радник необхідний для того, щоб американський народ мав повну впевненість у результатах» розслідування. «Громадський інтерес вимагає від мене, щоб передати це розслідування під керівництво людини, яка має певний ступінь незалежності від звичайної субординації», – додав заступник міністра юстиції США.

Спеціальний радник вважається незалежним, оскільки має право проводити розслідування зі співробітниками на його власний вибір і без будь-яких вимог щодо консультацій або інформування міністерства юстиції і Білого дому про хід розслідування.

Критики адміністрації Трампа вважають, що Білий дім міг намагатися впливати на здійснюване міністерством юстиції розслідування, яке ФБР розпочала торік. Ці побоювання посилилися у травні, коли президент Трамп звільнив директор ФБР Джеймса Комі.

Наступні питання виникли 16 травня, коли з’явилися повідомлення, нібито Трамп пропонував Комі закінчити розслідування зв’язків колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна з Росією.

XS
SM
MD
LG