Доступність посилання

ТОП новини

Український в’язень Панов припинив голодування в СІЗО – консульство України


Артур Панов
Артур Панов

Утримуваний Росією в СІЗО Ростова-на-Дону громадянин України Артур Панов припинив голодування. Про це повідомило Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону.

«Стан здоров’я українця – задовільний», – інформує дипломатична установа за підсумками зустрічі свого співробітника з Пановим.

«Співробітник консульства надав українцю необхідну консульсько-правову допомогу, висловив слова підтримки, та довів актуалізовану інформацію щодо подій в Україні та в світі», – ідеться в повідомленні.

На засіданні 10 травня Артур Панов знепритомнів, до суду була викликана швидка допомога. 3 травня Панов оголосив сухе голодування у СІЗО в Ростові-на-Дону, вимагаючи екстрадиції в Україну.

29 квітня блогер російського інтернет-видання «Фонтанка» повідомив про смерть Панова внаслідок серцевої недостатності. Це пізніше спростували в українському консульстві.

19-річний Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області після перетину українсько-російського кордону за підозрою у підготовці теракту в Росії. 14 лютого в Північно-Кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону почався судовий процес у його справі. Разом з Пановим на лаві підсудних опинився ростовський студент, якому інкримінують сприяння у «злочинній діяльності» українця. Під час судових засідань Панов частково визнав свою провину.

XS
SM
MD
LG