Доступність посилання

ТОП новини

Віце-мер Кривого Рогу, якому повідомлено про підозру, офіційно перебуває у відпустці


Перший заступник міського голови Кривого Рогу, якому раніше, за даними Генерального прокурора України Юрія Луценка, було повідомлено про підозру, перебуває у відпустці. Інфрмацію про це Радіо Свобода підтвердили 19 травня в прес-службі Криворізької міської ради.

За даними з прес-служби, заступник міського головиз питань ЖКГ Олексадр Катриченко перебуває у службовому відрядженні.

Як поінформували в прес-службі, всі відділи та управління міськради «працюють в штатному режимі», зокрема, місто готується до заходів з нагоди Дня Європи, які відбудуться 20 травня. У прес-службі також повідомили, що у п’ятницю мер Кривого Рогу Юрій Вілкул провів нараду зі своїми заступниками та керівниками управлінь щодо підготовки до найближчої сесії міськради.

У середу, 17 травня, в приміщенні мерії Кривого Рогу слідчі Генеральної прокуратури України провели слідчі дії. Слідчі працювали на п’ятому поверсі будівлі, в управліннях благоустрою та житлової політики і управління капітального будівництва. У мерії поінформували, що слідчі дії тривали у рамках кримінального провадження від 13 травня 2017 року, однак подробиць справи не повідомили.

Того ж дня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що першому заступнику міського голови Кривого Рогу Євгену Удоду силовики повідомили про підозру. За його словами, у Кривому Розі правоохоронці проводили обшуки у справі про злочинну організацію, яка займалася розкраданням коштів у особливо великих розмірах.

«На підставі отриманих доказів наразі оголошені підозри: Удоду – перший заступник міського голови, Міхаленку – неофіційний власник ТОВ «Біф Будінвест», Гнатовському – начальник управління містобудування і архітектури виконкому міської ради, Лисенку – начальник відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому міської ради, Стеблянку – директор ТОВ «Біф Будінвест», – написав Луценко у Facebook.

За його словами, частину з цих осіб оголошено в розшук з метою арешту.

У листопаді 2016 року та березні 2017 року в Криворізькій міській раді вже проводили обшуки з вилученням документів. Тоді посадовців мерії звинувачували в нецільовому використанні бюджетних коштів «шляхом суттєвого завищення вартості придбаних послуг».

XS
SM
MD
LG