Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент Афганістану покинув країну і виїхав до Туреччини


Перший віце-президент Афганістану генерал Абдул Рашид Дустум з біноклем в руках (фото архівне)
Перший віце-президент Афганістану генерал Абдул Рашид Дустум з біноклем в руках (фото архівне)

Перший віце-президент Афганістану Абдул Рашид Дустум покинув країну і вилетів до Туреччини, повідомили офіційні особи країни. Як повідомив речник Дустума, він вирушив до Туреччини на медичне обстеження.

Пізніше прес-секретар партії Дустума «Джунбіш» підтвердив виїзд віце-президента за межі країни, але вказав, що той повернеться після отримання медичної допомоги в Туреччині. Жодної інформації щодо стану здоров’я Дустума немає.

Повідомлення про можливу втечу Дустума з Афганістану з’явилися на тлі розгляду звинувачень про те, що його прихильники були причетні до минулорічного викрадення і зловживань стосовно політичного суперника Дустума Ахмада Ішчі. Ці звинувачення призвели до закликів як всередині країни, так і з боку міжнародної спільноти, розслідувати відповідні факти.

В оточенні віце-президента назвали спекуляціями повідомлення, що Дустум збирається на заслання.

«Генерал Дустум ніколи не покине країну, а залишиться поруч зі своїм народом у важкі часи», – заявив прес-секретар його партії Башид Ахмад Тайандж.

Афганський уряд не коментував майбутнє Дустума чи його відставку через можливу причетність до викрадення.

Дустум не був офіційно звинувачений у скоєнні якогось злочину за справою про утримання в 2016 році Ахмада Ішчі, який заявив, що був викрадений силовиками Дустума, побитий і зазнав сексуальної наруги, перш ніж його звільнили через декілька днів.

Президента Афганістану Ашрафа Гані різко розкритикували, коли він обрав Дустума своїм віце-президентом напередодні президентських виборів 2014 року, на яких він переміг.

XS
SM
MD
LG