Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони уточнили кількість поранених на Донбасі – 7 за минулу добу


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Минулої доби через бойові дії на Донбасі поранень і травм зазнали семеро українських військовослужбовців, повідомив на брифінгу в суботу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко. Таким чином він уточнив інформацію, раніше поширену штабом АТО, що поранені упродовж 19 травня були четверо українських військовослужбовців.

Ситуація на Донбасі, за словами Лисенка, загострилася через застосування бойовиками артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

Також військовий речник повідомив про більш ніж 400 снарядів, які бойовики випустили в бік позицій ЗСУ вздовж усієї лінії розмежування минулої доби.

Раніше сьогодні у штабі АТО повідомили про 55 обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків упродовж 19 травня.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українські військові минулої доби порушували режим тиші 58 разів. За даними донецьких бойовиків, через обстріли ЗСУ пошкоджено будинок в Донецьку. Луганські сепаратисти на своїх ресурсах повідомили про 8 фактів обстрілів підконтрольних їм територій українськими військовими.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG