Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині знову затримали машини зі львівським сміттям – поліція


Сміття зі Львова скидали поночі, в темряві – фото поліції Київської області
Сміття зі Львова скидали поночі, в темряві – фото поліції Київської області

Національна поліція в Київській області повідомила про нове затримання вантажівок зі сміттям зі Львова, яке поночі скидали на землю.

За цим повідомленням, уночі в селі Підгірці Обухівського району громадяни побачили, що вантажівки зсипають сміття на землю, а бульдозер розрівнює поверхню з ґрунтом. Свідок одразу викликав поліцію. На місце події оперативно прибули патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група. З’ясувалося, що транспортні засоби мають номерні знаки Київської області та міста Києва, а згідно з накладними документами, 20 тонн небезпечних для довкілля відходів привезли зі Львівщини, і частину їх уже встигли розвантажити.

Автомобілі доставили на штрафмайданчик, запобіжний захід обирається, працівники поліції з’ясовують всі обставини події та проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття, повідомили у відділі комунікації поліції Київщини.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля) Кримінального кодексу України, досудове слідство триває, мовиться в повідомленні.

Схожа ситуація вже ставалася в Київській області тиждень тому, коли сміття зі Львова вдосвіта скидали на території колишнього дитячого табору в селі Завалівка Макарівського району.

Наприкінці травня минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа, внаслідок зсуву загинули троє рятувальників, а тіло міського еколога досі так і не знайшли. Відтоді Львів має проблеми з вивезенням твердих побутових відходів, і з різних місць України надходять повідомлення про перехоплення вантажівок зі сміттям зі Львова, яке намагаються незаконно скинути в інших українських регіонах.

XS
SM
MD
LG