Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд відмовив захисту Януковича у зміні підсудності справи про держзраду


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив у задоволенні клопотання захисту екс-президента України Віктора Януковича про зміну підсудності розгляду справи про державну зраду, повідомляють у Генпрокуратурі.

«Раніше сторона захисту Віктора Януковича звернулася до ВССУ про нібито втручання Генпрокурора в судову автоматизовану систему розподілу суддів», – повідомила у Facebook речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

Адвокати екс-президента цю заяву наразі не коментували.

28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

У січні Печерський районний суд Києва надав дозвіл на заочне досудове розслідування щодо Януковича.

Підготовче засідання Оболонського райсуду Києва в цій справі має продовжитися 29 травня.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.

XS
SM
MD
LG