Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ просить Раду зняти недоторканність із депутата Бобова


Ще два подання на депутата від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея і депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового генпрокурор повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на доопрацювання
Ще два подання на депутата від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея і депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового генпрокурор повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на доопрацювання

Генеральна прокуратура України 23 травня вирішила направити до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності із народного депутата від депутатської групи «Відродження» Геннадія Бобова, повідомляє речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«Вивчивши матеріали трьох подань на народних депутатів в частині фактажу, сьогодні було прийнято рішення направити до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Геннадія Бобова», – написала вона у Facebook.

За словами речницю Юрія Луценка, ще два подання на депутата від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея і депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового генпрокурор повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на доопрацювання.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 19 травня повідомив, що у ході перевірки електронних декларацій підготовлені подання до Верховної Ради щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата від депутатської групи «Відродження» Геннадія Бобова, депутата від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея та депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

За даними Луценка, подання стосовно Лозового підготували за статтею 212 (ухилення від сплати податків) і статтею 368 (2) (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

У НАБУ повідомили про проведення розслідування у кримінальних провадженнях лише щодо двох народних депутатів, з яких Генпрокуратура просить зняти недоторканність – Євгена Дейдея і Андрія Лозового.

19 травня Геннадій Бобов назвав звинувачення Генпрокуратури щодо нього безпідставними.

22 травня Андрій Лозовий заявив, що подав позов до суду на генерального прокурора України Юрія Луценка за поширення неправдивої інформації, яка завдає шкоди його діловій репутації.

Євген Дейдей е ефірі телеканалу «112.Україна» заявляв, що не відчуває своєї провини «і готовий постати перед будь-яким судом, перед будь-яким парламентом».

XS
SM
MD
LG