Доступність посилання

ТОП новини

Голова Запорізької ОДА оприлюднив свою е-декларацію


Костянтин Бриль
Костянтин Бриль

На сайті Національного агентства із запобігання корупції України оприлюднена декларація голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, який раніше заявляв, що не публікувати документ йому як чинному офіцеру наказала Служба безпеки України.

Згідно з оприлюдненою декларацією, Костянтин Бриль володіє житловими будинками площею 629 в 282,40 квадратних метрів у Києві і п’ятьма земельним ділянками у Києві: 1061 квадратних метрів, 84 квадратних метри і трьома ділянками по 100 квадратних метрів.

Дружина Костянтина Бриля володіє будинком у 318 квадратів у населеному пункті Велика Каратуль Переяслав-Хмельницького району Київщини. Дочки Костянтина Бриля є власницями квартир у столиці України площею 151 і 77,8 квадратних метрів.

Серед цінного майна Констянтин Бриль задекларував мобільний телефон марки Vertu, два годинники марки Vasheron Constantyn, а також годинники Breguet і Ulysse Nardin.

За минулий рік Костянтин Бриль отримав 78678 гривень зарплати за основним місцем роботи в СБУ і 191300 гривень – у Запорізькій ОДА. На банківському рахунку голови Запорізької ОДА – 200 тисяч гривень. Його дружина – Майя Бриль – тримає у банках рахунки на 20 тисяч гривень, а також володіє сумами у розмірі 800 тисяч гривень і 250 тисяч американських доларів.

18 травня Костянтин Бриль заявив, що подав у відставку з лав СБУ за власним бажанням та звернувся до НАЗК за роз’ясненнями щодо механізму оприлюднення його е-декларації.

24 травня у Запорізькому окружному суді має продовжитися розгляд позову депутата Верховної Ради з фракції «Блок Петра Порошенка» Вадима Кривохатька до Костянтина Бриля з вимогою оприлюднити е-декларацію. На попередньому засіданні захисник голови ОДА пояснити, яку той займає посаду в лавах СБУ, не зміг. У суді було оголошено перерву для отримання документів про проходження Костянтином Брилем служби в лавах СБУ.

Раніше голова Запорізької ОДА заявив на запитання журналістів програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і каналу «UA:Перший», що не оприлюднювати декларацію йому наказала Служба безпеки України, чинним офіцером якої він був.

У СБУ у відповідь на запит програми «Схеми» заявили, що декларація голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля відсутня на сайті НАЗК, оскільки він проходить військову службу у Службі безпеки України. У відомстві запевнили, що голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль подав декларацію вчасно.

Згідно з інформаційною довідкою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, він був власником понад 40 соток землі та двох будинків на 625 і 282 квадратних метри в елітному поселенні Пуща-Водиця у Києві.

Дружина Костянтина Бриля Майя є власницею квартири площею 222 квадратні метри і гаража в центрі Києва, однокімнатної квартири під Києвом, а також мисливського будинку в урочищі «Діброва» у Київській області.

XS
SM
MD
LG